Vejledning – hvilket løbebånd er bedst | test

Drømmer du om at holde løbeformen i 2014, er et løbebånd i hjemmet måske svaret. Men et løbebånd er en investering, så vi anbefaler, at du overvejer 6 ting, så du får det helt rigtige løbebånd for dig. Det er bedre end ukritisk at vælge det løbebånd der er bedst i test. Dermed ikke sagt, at du skal se bort fra testvindere, for der er ofte en god grund til at de vinder, når man laver løbebånd-test. Men det er vigtigst, at du får det løbebånd, der er bedst i test til dine behov. Alle løbebånd kan bruges til løbetræning, men her hører ligheden også op. Det spiller nemlig en rolle, om du vil lunte, løbe maraton eller træne intervaller på løbebåndet. Der er forskel på, om du er ene bruger, eller om hele familien vil træne. Derfor har vi lavet en vejledning til køb af  løbebånd.

Hvordan tester jeg hvilket løbebånd er bedst?

Når du har overvejet de 6 punkter, kan du udføre en test af forskellige løbebånd udfra dine kriterier, og på den måde finder du ud af, hvilket løbebånd er bedst til dig. Det kan du gøre på to måder. Enten kan du lave en test ved at kigge forskellige netbutikker igennem. Her kan du sammenligne modellerne på markedet, og se hvilke der passer bedst til dine kriterier.  Lav en liste og kryds af hvilke kriterier, de forskellige løbebånd lever op til. Eller du kan vælge at tage ned i en fysisk butik og selv teste løbebåndet ud fra din liste. Du er også velkommen til at ringe og få en snak med os på 70 270 279.

Vejledning: 6 overvejelser ved køb af løbebånd:

1. Størrelse – Hvad har du plads til? Størrelsen hænger sammen med løbekomfort. Så vil du løbe langt eller hurtigt, er et stort løbebånd med en stor løbeflade at foretrække.

2. Hestekræfter (Hk) – Motoren er hjertet i løbebåndet og er afgørende for, hvor høj hastighed båndet kan yde samt hvor god motoren er til at arbejde over længere tid.

3. Maxhastighed – Løbebånd har typisk maxhastighed fra 16-20 km/t. 16 km/t er glimrende for motionisten, men vil du træne intervaller, bør du overveje 18-20 km/t. Her bliver økonomien og dine behov vigtige parametre.

4. Computer og motivation – Nogle løbebånds-mærker fokuserer på at lave løbebånd som, udover de basale træningsprogrammer, tilbyder nye funktioner bl.a opkobling med iPad, smartphone eller iFit o.lign. Så er du til teknisk lir, er der også muligheder her.

5. Ekstra funktioner – har du brug for blæser, hurtigknapper i håndtagene, trådløs puls eller andet. Her varierer dét, som de forskellige mærker af løbebånd tilbyder.

6. Hvad er dit budget? – og vil det eventuelt kunne svare sig at spare op en måned eller 2 mere for at få det helt rigtige løbebånd? Det er nemlig forskelligt hvad du kan forvente af et løbebånd i forskellige budgetklasser.

Video guide – hvilket løbebånd er bedst – test

Vi har lavet en video, hvor vi gennemgår de 6 overvejelser, når du vil have et løbebånd.