Vejledning: hvilken crosstrainer er den bedste | test

Sole_E35_1

Man kunne helt enkelt sige, at den bedste crosstrainer er den, der koster mest, men det vil vi ikke gøre. Selvfølgelig hænger pris og kvalitet sammen, men du kan faktisk få en rigtig god crosstrainer uden at skulle betale i dyre domme. Vi ved, at der findes mange forskellige behov, så derfor vil vi ikke skære alle over én kam og sige, at der er én crosstrainer, der er bedre end de andre.

Det vigtigste er, at du finder ud af hvilke ting, du ønsker af en crosstrainer, og du så bruger lidt tid på at teste forskellige ud fra dine kriterier. Du kan både teste dem fysisk f.eks. i vores butik i Aarhus, eller læse dig til om crosstraineren opfylder dine ønsker. Så får du den crosstrainer, der er den bedste for dig.

Hvilken crosstrainer er bedst

Nedenfor har vi sammensat en liste over de spørgsmål, vi beder vores kunder besvare for at afdække hvilken crosstrainer, der er ideel for dem. Du kan bruge spørgsmålene til at finde ud af hvilke kriterier, der er vigtige for dig, så du kan lave den bedste test. Føj gerne flere til listen.

Hvor høj er du?

Højde og skridtlængde hænger sammen, og det er det næsten det første, du bør overveje. Er du under 170 cm høj, så er skridtlængden ikke så vigtigt, da den aldrig kan blive for stor. Er du over 170 cm høj, så bør skridtlængden være med i din test af crosstrainere, og den bør være minimum 40 cm. Årsagen hertil er meget naturlig, idet høje mennesker tager længere skridt, og det gælder også på en crosstrainer.

Har du løbet eller trænet på crosstrainer før?

Træningsoplevelsen afhænger af skridtlængden, som nævnt ovenfor, men den afhænger også af om crosstrainere er frontdreven eller bagdreven. En frontdreven crosstrainer giver et længere elliptisk tråd, der minder om langrend eller løb. Den bagdrevne giver et cirkulært tråd. Begge giver lige god træning, men er du tidligere løber eller vant til at træne i et fitnesscenter, så vil mange foretrække den frontdrevne.  Den bagdrevne fylder ofte mindre og er ofte billigere, så har du begrænset plads eller budget, er det værd at tage med i overvejelserne.

Hvem skal bruge crosstraineren og hvor ofte?

Dette spørgsmål er med til at afdække hvilken kvalitet, din crosstrainer bør have. Jo flere der bruger den, og  jo flere timer på ugebasis der trænes på crosstraineren, desto større krav stiller det til konstruktionen. Er I en hel familie, der vil træne hårdt og længe hver uge, så skal du vælge en højere kvalitet.

Hvad er dit budget?

Crosstrainere til hjemmetræning findes fra få tusinde kroner op til 20.000. Skal hele familien bruge crosstraineren i mange timer per uge, så bør du vægte kvalitet højt.  Kvalitet og pris hænger sammen, og i nogle tilfælde kan det betale sig at spare op en ekstra måned eller to og så få en crosstrainer, der passer til dit behov.

Har du en iPad eller tablet.

De fleste crosstrainere har indbyggede træningsprogrammer, men flere og flere giver nu mulighed for at koble udstyret op med en iPad eller tablet. Det åbner op for nye muligheder for at gøre træningen sjov og anderledes. På nogle kan du f.eks. køre ruter fra den virkelige verden og se dem via Google Streetview, imens du træner. Synes du, at det lyder som noget, der gør træningen mere motiverende, så sæt det på din test-liste.

Flere kriterier du kan teste din crosstrainer ud fra

  1. Design – crosstrainere fås i et væld af former, størrelser og farver. Skal den være en del af indretningen i stuen.
  2. Afstand mellem fødderne – er ofte smallere på frontdrevne crosstrainere.
  3. Modstandssystem – elektromagnetisk, manuel magnetmodstand eller elektronisk justerbar magnetmodstand.

 

Hvilken crosstrainer, der er den bedste for dig afhænger af, hvad du har brug for, har plads til og hvilket budget du har. Der er nemlig forskel på, hvad du får i de forskellige budgetklasser. Jo flere forventninger og krav du har til en crosstrainer, jo højere budget bør du medtage. Nedenfor giver vi et bud på tre gode crosstrainere til hvert sit budget.

Crosstrainer – budgetklassen

Masterfit TP500 crosstrainer

 Crosstrainer – mellemklassen

Crosstrainer - mellemklassen
Abilica Stream RC X crosstrainer

Crosstrainer – topklassen til private

Crosstrainer - topklassen til private
Sole E35 crosstrainer