Træning som livsstil

Det er en livsstil

 

Jeg hedder Amalie Brohus og blogger til daglig på Voresboble – min blog er en livsstils blog, hvor jeg skriver om de ting der interesserer mig, og som jeg synes kan være interessante for mine læsere. Det kan være alt fra mode til træning.

 

Jeg var ikke et barn, der gik til sport for jeg hadede idrætstimerne, og det sagde mig ikke noget at skulle løbe en tur, hvorfor jeg er meget stolt af at kunne sige, at jeg den dag i dag træner fem gange om ugen simpelthen af ren og skær lyst! Men hvordan er jeg så gået fra at være pigen der ikke ejede et par løbesko til at være hende du finder i Fitness World hver dag? Det startede med, at min lillesøster og jeg var med min far ude at løbe. Vi kørte alle tre ud til en mose og så løb vi rundt om den. Det var rigtig hyggeligt, og en god form for kvalitetstid. Desuden løb min far næsten hver dag, og det var en stor inspiration for mig, så jeg begyndte at løbe af mig selv. Jeg downloadede Nike+ appen for at kunne holde styr på mine løb og konkurrere med mig selv. Hvis jeg kunne løbe en bedre tid, end jeg havde gjort dagen forinden,  gav det mig et kick!

Så meldte jeg mig ind i Fitness World i 2009 med min veninde, og vi trænede sammen en gang om ugen. Så begyndte jeg at træne to gange om ugen, så tre gange om ugen og de sidste tre år har jeg trænet fem gange om ugen. Det har altså været en stille, rolig og naturlig udvikling – min krop har langsomt vænnet sig til at være aktiv og nu kan jeg slet ikke leve uden. Når I læser dette tænker I måske: ”jamen, bliver du aldrig træt af at træne – har du aldrig svært ved at komme ud af sengen og ned i fitness?” og til det kan jeg svare et højt og rungende: ”JO!”. Der er dage, hvor jeg hverken har lyst til at træne eller spise sundt (jeg går meget op i min kost, som de fleste jo ved hænger kost og motion sammen) men jeg har lavet en ”regel” som virker for mig: jeg træner i hverdagene og slapper af i weekenderne. I weekenderne giver jeg også mig selv lov til at spise hvad jeg vil, det behøver ikke at være usundt – men det bliver det tit.  For mig er det blevet en slags selvfølge at træne fem gange om ugen og de dage hvor jeg virkelig ikke orker så tænker jeg på at hvis jeg bare får rørt mig en smule, er det bedre end hvis jeg slet ikke får bevæget mig! Det er langt bedre at gå 5 km. I raskt tempo end bare at blive siddende på sofaen. Og tit tænker jeg på Nikes motto: ”Just do it!”, da det tit bare handler om at få foden ud af døren og noget musik i ørerne. Når man først har startet sin løbetur er det jo bare det ene ben foran det andet og når du først er nede i fitness centeret så kan du lige så godt give den gas. Det kan også hjælpe på motivationen af træne med en du holder af, så bliver træning nemlig til kvalitetstid, som den gjorde da jeg løb med min far og søster.

Blogger

Jeg vil til sidst understrege at træning og sund kost er en livsstil, derfor skal det ikke være så strengt, at man ikke kan klare at leve sådan resten af sit liv. Der er en balance mellem at træne igennem, og spise en plade chokolade i ny og næ. Det handler om at nyde sin sunde livsstil men samtidig at glæde sig over de gange man giver sig selv lov til bare at flade ud og spise noget rigtig usundt! Jeg er overbevidst om at grunden til at jeg har fået den livsstil jeg har i dag, er fordi min udvikling har været langsom og jeg har stille og roligt vænnet mig til at være mere og mere aktiv, hvilket jeg kun er glad for.