Slyngetræner – Det ideelle træningsredskab til ferien

Du behøver ikke miste din gode form på din ferie

Kender du det, at man lige har givet den en skalle med træning op til sin ferie, så man kan se lidt ekstra godt ud på stranden? Og når man så kommer hjem, så føles det som om, at man nærmest starter forfra med sin træning – og måske har det der gode mad endda nået at sætte sig lidt for meget på maven?

Der er heldigvis en nem løsning på det problem, og vi har fundet det ideelle træningsredskab til din sommerferie. En slyngetræner fylder ingenting i din kuffert, den kan hægtes fast næsten overalt (dør på hotelværelse, træ, legestativ på stranden) og du kan træne hele kroppen.

Hvad er en slyngetræner?

Træningen foregår med egen kropsvægt som eneste belastning. Sværhedsgraden i øvelserne kan varieres, ved at justere højden i remmene, samt hvor stejl en vinkel du ligger eller står i. Derfor bestemmer du selv dit niveau og kan sagtens blive udfordret, uanset om du lige er begyndt at træne eller har mange års træningserfaring.

De fleste slyngetrænere er lavet både med en løkke og et “anker” til en dør. På denne måde har du ingen undskyldning for ikke at træne – du kan enten tage den med udenfor i solskinnet, binde den fast om en gren eller i et legestativ, eller du kan hægte den fast i en dør indenfor.

Grebene på en slyngetræner kan bruges på mange forskellige måder, og giver dig derfor mulighed for utallige øvelser. Coremuskulaturen er altid i centrum, og øvelserne er derfor mere udfordrende end de lige ser ud til.

Det kan nemt blive sjovt at træne på din ferie med en slyngetræner. Du behøver ikke lede efter et fitnesscenter i nærheden og stå inden for at svede, imens solen skinner udenfor. Tag den med ud og sammensæt selv dit program for dagen – du bestemmer selv hvor lang tid det skal tage. På denne måde har du ikke mistet muskelmasse. når du kommer tilbage fra ferien.

Vi er her kommet med eksempler på nogle øvelser, du kan lave på din ferie.

Øvelser med slyngetræner

Atomic push up - slyngetrænerAtomic Push-Up (avanceret)
Rammer: bryst, skuldre, arme, mave
Sørg for at grebene hænger 20-30cm over jorden. Put en fod i hver fodstrop og sørg for at dine tåspidser er rettet mod gulvet. Bøj dine arme ned i en push-up. Pres derefter din krop op i planke position og træk knæene mod dine albuer. Hold positionen i et par sekunder og gå tilbage til start positionen.

Squat - slyngetrænerSquat (begynder)
Rammer: mave, bagdel, baglår, for-lår
Almindelige squats er essentielle for at opbygge en stærk underkrop. Med en slyngetræner får du lidt mere stabilitet og støtte under øvelsen. Start med at holde de to håndtag i slyngetræneren ud foran dig. Derefter sænker du dig ned i squat position, mens du strækker armene ud, så de er i øje niveau. Sørg for at din vægt ligger så langt bagud som muligt, og pres dig derefter op igen i udgangsposition, uden at hive dig op i stropperne.

Lunge - slyngetrænerLunge (begynder)
Rammer: ben og mave
I denne udgave af de traditionelle lunges får du, udover at træne musklerne i underkroppen, bedre balance og bruger mavemusklerne til at stabilisere. Stå med ryggen til din slyngetræner og placer din ene fod i begge stropper, mens du planter din anden anden fod godt fast på gulvet eller jorden. Bøj ned i en lunge, uden at trække det bagerste ben til dig. Sørg for at dit knæ ikke kommer ud over dine tæer, på det ben du har i jorden. Gå tilbage til start position og skift til det andet ben efter et sæt.

Single leg squat - slyngetrænerSingle Leg Squat (øvet – avanceret)
Rammer: mave, bagdel, ben, arme
De traditionelle single-leg squat er noget de fleste af os ikke engang tør tænke på at lave, da de kræver rigtig meget styrke i de små muskler og en god balance. Lavet med en slyngetræner, kan du få det støtte du mangler for at kunne lave øvelsen. Start med at holde begge håndtag ud foran dig, med albuerne bukket. Løft det ene ben ud foran dig, så det er parallelt med gulvet. Bøj det andet ben så du går ned i squat, imens du strækker armene ud foran dig i øjenhøjde.

Biceps curl - slyngetrænerBiceps Curl (øvet)
Rammer: mave, biceps
Vend med ansigtet mod slyngetræneren og tag et håndtag i hver hånd, med håndryggen vendende nedad. Læn dig så meget tilbage at dine arme er helt udstrakte og stropperne er stramme. For at aktivere dine biceps, bøj i albuerne og træk dig langsomt op, indtil dine håndflader er ud for din pande.

Chest press - slyngetrænerChest Press (begynder)
Rammer: arme, bryst
Kig væk fra ankerpunktet på din slyngetræner, og stå med en skulderbreddes længde mellem dine fødder. Tag fat i håndtagene med et overhåndsgreb og stræk armene ud foran dig i skulderhøjde. Læn dig frem så din krop er diagonal. Bøj i dine albuer og træk brystet mod dine hænder. Pres derefter dig selv op igen til start position. Jo mere diagonalt du står, jo hårdere bliver det.

Til disse øvelser har vi brugt Abilica PowerSling. Du kan købe din egen Abilica Powersling her.