Drop sødmælken, drop fløden og spar cirka 85 gram fedt og 600 kcal for hele molevitten.
Opskrift på let og lækker Ris à l’amande
Ingredienser grød
- 1 l letmælk
- 1 vaniljestang
- 150 g grødris
Ingredienser “flødeskum” og mandler
- 2½ dl vaniljecreme
- 75 g hakkede og smuttede mandler
1. Kog Risengrøden
Kog ris og mælk op, smid en vaniljestang i. Kog ved svag varme og under låg i 45-60 min. ved svag varme og med låg på. Tag vaniljestangen op lad grøden køle af – gerne til dagen efter.
2. Smut mandler og pisk vaniljecreme
Læg mandlerne i kogende vand et par minutter, så de er nemme at smutte bagefter. Tag en hel mandel til side og hak resten. Bland dem i den kolde grød.
Pisk vaniljecremen stiv og rør den i grøden. Hav tålmodighed med piskningen. Det er ikke flødeskum, men den skal nok blive luftig.
Hvis vaniljesmagen ikke er kraftig nok, tag en vaniljestang, skrab kornene af og kom dem i grøden.
3. Server
Server med en portion kirsebærsovs. Her findes flere alternativer – den traditionelle, den sukkerfri eller lav din egen bærcoulis. Jeg foretrækker den med almindelig kirsebærsovs:-)
MUMS! Ris à l’amande. Rig på smag og god samvittighed – Fattig på fedt og sukker.
Andre julegodter, der er sunde. Men husk, alt bør spises med måde:
- Udhul en daddel og smid en valnød indeni.
- Flæk en tørret abrikos og læg et stykke lækker mørk chokolade i.
- Drys kanel over din cappuccino lavet på minimælk.