Guide til køb af trampolin

En trampolin kan være en sjov og udfordrende udendørs aktivitet for både børn og voksne, som får pulsen i vejret og forbedrer motorik og balance. Hvis du har et hus eller en lejlighed med have, har du god mulighed for at finde en trampolin som passer i størrelsen. Her kan man også overveje, om man skal have en trampolin på ben eller en nedgravningstrampolin. Her giver vi en guide til køb af trampolin, og fortæller hvad det er man skal være opmærksom på, når man skal ud og investere i en.

Hvilken størrelse trampolin skal jeg vælge?

Når du skal ud og investere i en trampolin, skal du først og fremmest gøre dig overvejelser omkring, hvilken størrelse du har brug for. Det er selvfølgelig afgørende hvor meget plads du har at stille den på. Du skal sørge for at der er frit både hvor trampolinen står, men også udenom. Der må ikke være grene, buske eller andet som man kan risikere at komme til skade på. Hvis du har et meget lille område til rådighed, kan du købe en helt ned i størrelsen 180 cm, som stadig er rigtig fin, hvis den kun skal anvendes af ét mindre barn (maks 50kg).

Hvor mange personer der skal bruge trampolinen, er også noget der skal med i overvejelserne. Uanset størrelse, anbefales der af sikkerhedsmæssige årsager, at der kun hopper en person ad gangen. Derfor, hvis du har mindre børn kan du nøjes med en trampolin i størrelserne 180 cm, 240 cm, 300 cm eller 330 cm, mens større børn og voksne klart vil have mest glæde af god plads til at bevæge sig ordentlig på trampolinen. Vi ved jo også, at man sjældent hopper alene på en trampolin, uanset anbefalingerne. Derfor er det også vigtigt at vælge en stor trampolin, da skaderne ofte sker når man hopper ind i hinanden. Her kan anbefales en trampolin i størrelsen 380 cm eller 430 cm. Hvis der virkelig skal laves tricks og akrobatik, skal du også vælge en stor trampolin, for at få nok plads til springene. Her kan en oval trampolin også være et rigtig godt valg, da man her får det bedste fra en firkantet og en rund trampolin. Her er der endnu mere plads til at udfolde sig og afprøve nye tricks, med mindre risiko for at ramme ud på kanten. En oval trampolin kan købes i flere størrelser, så man kan finde den der passer bedste ind i haven.

Hvor meget skal jeg investere?

Trampoliner findes også i forskellig kvalitet og dermed også forskellige prisklasser. Jo mere du vil investere, jo mere holdbar er din trampolin også, og giver samtidig også en langt bedre hoppeoplevelse. Hos Abilica Online forhandler vi bl.a BERG trampoliner, som er kendte for deres meget høje kvalitet og sikkerhed. Herunder findes der flere forskellige modeller, så der er noget der passer til enhver have, familie og budget. Når man vælger en dyrere trampolin får man bedre fjedre, tykkere kantpolstring, ekstra rustbeskyttelse i rammen og en kraftigere hoppedug. Ud over den længere levetid og garanti, er alt dette samtidig med til at give højere og bedre hop – alt i alt en bedre hoppeoplevelse.

Se sammenligningsskema over BERG trampoliner

Se Abilica’s udvalg af BERG trampoliner her

Berg trampolin

Hvad er en nedgravningstrampolin? 

Hvis du synes at en trampolin tager rigtig meget udsyn i haven, eller naboen er træt af at børnene kigger over hækken når de hopper, så kan du i stedet vælge en nedgravningstrampolin

Denne er lavet uden lange ben, og du graver i stedet her et hul i græsplanen der er omkring 75 cm dybt. Over hullet placerer du så den samlede trampolin, og der hoppes i stedet ned i hullet.

BERG er kommet med en ny udgave af nedgravningstrampolinen, som ligger helt plant med græsplænen, og dermed giver et rigtig flot udsyn i haven. Den hedder FlatGround og er blevet meget populær.

Fordelene ved en nedgravningstrampolin er:

✔ Den er nem at komme på

✔ Den bliver ikke taget af blæst

✔ Mere stabil og dermed øget sikkerhed

✔ Den tager mindre udsyn i haven

Se video-vejledning til hvordan du graver et hul til nedgravningstrampolin

Berg Inground trampolin - køb hos Abilica

Kan jeg se og prøve trampoliner?

Hos Abilica forhandler vi trampoliner fra BERG og Jumpmaster . Disse trampoliner er alle af høj kvalitet og følger de nye sikkerhedskrav. Du kan se hele udvalget her. I sommerhalvåret har vi trampoliner i udstilling ved vores butik i Aarhus og i Herlev. Hvis trampolinen er i udstilling, fremgår dette under produktet på webshoppen.

Hvis du er i tvivl om hvilken trampolin der er det rigtige valg, så er du mere end velkommen til at kontakte os, og vi vil med glæde vejlede dig. Ring til os på 70 270 279 eller send os en e-mail på info@abilicaonline.dk.

LÆS OGSÅ: Sikkerhed på trampolinen – 6 gode råd

LÆS OGSÅ: Vedligeholdelse af din trampolin – Tips